Billedskolens 20 års jubilæum

Albertslund Billedskole fejrede den 24. september 2011 sit 20 års jubilæum med åbent hus og en speciel udgivelse: En jubilæumsbog, der er udgivet i 800 eksemplarer.

Billedskolens 20 års jubilæum - Albertslund Kommune

»Bogen rummer nedslag i billedskolens historie, men også en række små opgaver, som læserne kan tegne direkte i bogen,« fortalte Dorte Østergaard Jakobsen, der leder Albertslund Billedskole.

At få folk til at gribe pennen og tegne; at gøre dem i stand til at udforske billedverdenen, »Det er i den grad vores mission, både med bogen og med vores skole:« sagde Dorte Østergaard Jakobsen.

Også borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, satte ord på billedskolens første 20 år. Han indledte med:

»I 20 år har billedskolen været en vigtig brik i byen. I albertslundernes liv; for fællesskabet og for kreativiteten.«

Albertslund Billedskole blev startet i 1991 som et forsøg i et formningslokale i Kongsholmcentret. To år efter blev den gjort permanent, og i 1997 flyttede skolen til de nuværende lokaler på Egelundsvej, helt ud til mod Roskildevej. Skolen deler huset med Albertslund Lokalarkiv.

I de seneste 20 år har Albertslund Billedskole gennemført en imponerende mængde aktiviteter. Skolen har haft kurser for skolebørn, børnehavebørn, voksne, skolelærere, kvinder af anden etnisk baggrund og børn og bedsteforældre sammen. Skolen har deltaget i Huskunstner-ordning under Statens Kunstråd i flere år, har haft sommerkurser i Jylland, har udgivet bøger og lavet et væld af udstillinger og udsmykninger i både gaderum, institutioner og på rådhuset. Ankerpunktet i det hele har dog været klassisk undervisning i tegning og billedforståelse, gennemført af professionelle kunstnere og lærere i forening.